Bijzonder smaakvol Big Green Egg BBQ Grill aan Denneweg in Den Haag

Restaurant Alexander Denneweg Den Haag: Big Green Egg

De unieke smaak: Big Green Egg barbecue

Door het warmtecirculatiesysteem blijven de smaak, geur en kleur van de voedingsmiddelen optimaal behouden. En door de rondom verwarming wordt het voedsel sneller bereid en droogt het niet uit. De Big Green Egg is gemaakt van dik, hittebestendig keramiek dat zeer hoge temperaturen kan verdragen van maar liefst 1100 C.

Big-Green-Egg--BBQ-Denneweg,-Grill-Restaurant-Alexander-Den-Haag

Big Green Egg geschiedenis

Om iets te kunnen zeggen over de Big Green Egg is het noodzakelijk om even terug te gaan in de tijd. De barbecue is namelijk gebaseerd op een Aziatische kleioven van meer dan 3000 jaar geleden. In Japan werd de zogenoemde Kamado al eeuwenlang gebruikt toen Amerika na de Tweede Wereldoorlog het land bezette. Amerikaanse militairen zagen potentie in de kleioven en namen ‘m mee naar Amerika. Kort daarop ontstond de Big Green Egg als barbecue.

Big-Green-Egg-BBQ-Grill-Restaurant-Alexander-Den-Haag-Denneweg-Top Keuken-BBQ.

NASA Ruimteschip & Big Green Egg

Vanwege het ruimtevaartprogramma werd door NASA veel onderzoek gedaan naar hittebestendig en lichtgewicht keramiek. Big Green Egg deed als één van de eersten proeven met de nieuwe keramieksoorten. Het resultaat: een lichtere en hittebestendige barbecue in de vorm van een groen ei.

 

Juist dat materiaal maakt de houtskoolbarbecue zo speciaal, doelend op de duurzaamheid.

Door het gesloten systeem blijft het vlees & vis zijn vocht behouden en krijg je niet van die uitgedroogde stukken vlees & vis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LET OP:

Restaurant Alexander is Tijdelijk Gesloten vanwege het renovatie