september 23, 2015

Wijnkaart

Dessert wijn

Muscat de Rivesaltes Blanc – Vin Biologique – Domaine Cazes
Frisse witte wijn met aroma’s van citrusvruchten, exotische vruchten, perzik en abrikoos. Te serveren bij desserts met wit fruit en vanille. Tevens erg lekker bij blauwschimmelkazen.

Rivesaltes “Grenat” Rouge – Vin Biologique – Domaine Cazes
Intense aroma’s van wilde aardbeien en rood fruit. Vooral fantastisch bij sorbets met rood fruit, aardbeien, maar ook bij chocolade heel bijzonder.
Port

Portugal
Graham’s Six Grapes
Tamelijk donkere port met een zeer stevige “body”. Fruitig, robuust en superbe van kwaliteit. Een prachtige apéritiefport, maar het best komt deze port tot zijn recht bij een keur aan stevige, uitgesproken kaassoorten (Stilton).
Portugal

Graham’s Late Bottled Vintage Port
Diep donkerrode kleur, zeer aromatisch bouquet met daarin ook kleine zwarte bessen, munt en florale hints. Mooie zachte tannines en rijke, zoete smaak. Heerlijk bij harde kazen, nootjes of gedroogd fruit.
Portugal

Graham’s Port The Tawny
De kleur is diep amber goud. Prachtige Port met een licht aroma van geroosterde amandelen en kaneel. Proef deze Port bij rijpe kazen, een caramelpudding of notentaart.

W&J Graham’s Port
De Douro vallei in Portugal is het oudste wijngebied ter wereld met een beschermde herkomstbenaming. Het gebied is ruig en bergachtig, met een bodem die voornamelijk bestaat uit leisteen en graniet. Op de steile hellingen langs de rivier de Douro zijn op ontelbare terrassen de wijngaarden aangelegd, waaronder die van W&J Graham’s. Graham’s wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als Vintage Port en Late Bottled Vintage scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed.

LET OP:

Restaurant Alexander is Tijdelijk Gesloten vanwege het renovatie