februari 7, 2016

Champagne

champagne-wijnkaart-restaurant-Alexander-Den-Haag

 Glass  Bottle 
Prosecco Brut Spumante DOCG.  Italië

Een moderne bubbelwijn! Een ideaal glas als een aperitief en bij voorgerechten als alternatief voor champagne. Prosecco is altijd jong, levendig, fruitig en fris. Gemaakt van 100% Prosecco druiven, dit heeft een strogele kleur, Brilliant met fijne en blijvende Perlage. Bloemrijke aroma’s, hooi en wilde bloemen. Droog, fris, aromatisch, zacht en glad, geurig, niet erg alcoholische en met een intense fruitsmaak

4.95 24.50
 Cremant Bourgogne Ranville Blanc Reserve.  Frankrijk

Gemaakt van de Pinot Meunier 70%, Chardonnay 20% en Pinot Noir 10%. Deze cremant heeft een hele fijne mousse, fris en fruitig, met aroma’s van amandelen, gegrild brood en een lange finale in de mond. In de neus een hint van citrus en vers fruit te eindigen met florale aroma’s. In de mond ontwaken de smaakpapillen met knapperige zuren en aangename frisse tonen. Cremant is heerlijk als aperitief of bij een entree met de vis, maar ook een wit vlees.

Perfect voor geliefden of alle gelegenheden met een feestelijk tintje in het leven…. Heerlijk bij oesters en bij een entree met de vis, maar ook een schotel van wit vlees.  

6.95 36.00
 

Champagne Marc Didier Brut.  Frankrijk 

Een licht gouden kleur, helder en duidelijk met fijne subtiele mousse. In de neus zijn er hints van rijp fruit, honing en peer. In de mond is zij krachtig kracht en de complexiteit met de van smaken die geroosterd brood. Er is een zeer aangename mousse welke stevig en krachtig doorloopt. Champagne bij een entree met de vis, maar ook een schotel van wit vlees. In het bijzonder bij schaaldieren en als begeleider bij een taart of een chocolade dessert.
65.00
 Champagne Veuve Cliquot Brut.  Frankrijk

De Brut Yellow Label slaagt erin om twee factoren op een perfecte manier te mengen: kracht en raffinement. De Pinot Noir geeft haar de typische Veuve Clicquot structuur, de Pinot Meunier geeft de afdronk en de Chardonnay druif de elegantie. Goudgeel met een schuimkraag van hele fijne luchtbelletjes. Eerst denk je wit fruit en rozijnen te ruiken, dit wordt direct gevolgd door vanille en brioche. Veuve Clicquot staat bekend om haar goed gestructureerde champagnes. Zo ook weer bij de brut Yellow label: je proeft elke fruitsoort apart van elkaar. Krachtige afdronk die maar niet lijkt te willen stoppen.

79.00

Het kabinet besluit: Horeca dicht

Ons restaurant moet daarom ook dicht.