februari 7, 2016

Rode Wijn

wine-rode-wijn-restaurant-Alexander-Den-Haag

 Glas  Fles
Huiswijn, Caracter Merlot-Malbec. Argentinië……………

Een moderne wijn! Een ideaal glas van volle wijn. Lichte smaak, lekker als een aperitief en bij voorgerechten. Lekker bij gevogelte en lichte vleesgerechten.

3,95 19,95
Montepulciano D’Abruzzo Riserva. Italië……………………. 

Mooie volle rode wijn 100% Montepulciano d’Abruzzo druiven. De kleur is diep robijnrood. De geur en smaak zijn intens, vol en kruidig met aanwezig rood fruit. Zo smaakt hij lekker bij pastagerechten, lamsvlees, gebraden gevogelte, bij antipasti en kaas.

5,25 24,95
Pinot Noir Villa Wolf. Duitsland………………………………….. 

Druivensoort: Pinot Noir, een heldere, licht robijnrode kleur. Met aroma’s van fruit,  aardbeien, amandel en bloemen. In de mond heeft deze pinot noir een aangename, zachtfrisse structuur. Een subtiele herinnering aan de houtopvoeding. Voor de echte liefhebber!

5,75 26,95
Syrah, Corette – Languedoc. Frankrijk………………………

Pure kruidige wijn uit het heuvelgebied rond de Middellandse Zee. Fruitig, veel sap en kruiden en specerijen! Ronde, krachtige wijn met wat kruidigheid. Voor zo, maar ook bij het diner.

6,50 32,95
Kindzmarauli, Winery Khareba. Georgië……………………

Een donkerrode, van nature halfzoete wijn. Deze wijn is gemaakt van de inheemse saperavi druif, geteeld in de regio Kakheti, Oost-Georgië. De wijn heeft een donkerrode kleur en kenmerkt zich met de elegante zoetheid en een harmonieuze smaak. Een levendige wijn met soepele tannines en een bijzonder bouquet De pure en frisse smaak van rijpe kersen eindigt in een zeer lange afdronk.

 

32,95
Jean Bousquet Malbec. Argentinië………………………….

100% Malbec druiven. Violet van kleur, bijna zwart, typisch voor een Argentijnse Malbec van topkwaliteit. In de neus vindt men, intense rijke aroma’s van zwart fruit en een hint van zwarte peper. Deze wijn beschikt over een uitstekende structuur en lengte. In de mond treft men zwarte bessen, pruimen en een hint van chocolade met een zachte en soepele finish.

36,95
Scilie Passimiento Nero d’Avola. Italië……………………. 

Deze wijn is gemaakt van 70% Nero d’Avola en 30% Frappato druiven. Deze zijn afkomstig van eeuwenoude wijnstokken. De druiven worden laat in de herfst geoogst en een deel van de druiven wordt gedroog. De kleur van deze Passimiento is intens rood. Intense neus met geuren van rode bessen. In de mond warme smaken, een volle body en goed in balans, met zachte en elegante tannines.

39,50
Bourgogne Pinot Noir Chateau Maufoux. Frankrijk……..

Prosper Maufoux is een traditioneel wijnhuis in de Bourgogne waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. De druiven worden nog met de hand geplukt en voordat de wijn op de markt komt rijpt hij eerst nog 12 maanden op kleine   eikenhouten vaten van 228 liter. Deze Pinot Noir is heerlijk bij Boeuf Rossini, wild of rundvlees. Ook is het lekker te combineren met een salade met geitenkaas.

42,50
The Mentors Cabernet Franc. Zuid-Afrika………………..

De druiven worden rijp met de hand geoogst en daarna manueel gesorteerd zodra ze in de kelder toekomen, dit om enkel de beste druiven te behouden voor de vergisting.       Koude maceratie gedurende 2 dagen voor vergisting met behulp van uitgekozen gist. Alcoholgisting gedurende 6 dagen; tijdens deze periode wordt er elke 4 uur gepompt.     Rijping in vaten gedurende 12 maanden. De beste wijnen worden vervolgens uitgekozen voor een rijping van 6 maanden. Donker Ruby rood. Intense aroma’s van zwart fruit. Complexe wijn maar zacht met een lange afdronk. Wordt alleen gedronken of begeleidt rood en wit vlees. 

45,00
Ripassa Valpolicella Superiore Zenato. Italië……………

Deze wijn is het kleine broertje van het vlaggeschip van de streek, de Amarone. Amarone krijgt zijn enorme concentratie door de druiven te laten indrogen, zo de druiven een zeer hoog suikergehalte. Voor Ripassa gebruikt men een deel van deze most en een deel vers geoogste “gewone” Valpolicella, dit laat men dan samen nog een keer vergisten waarna de wijn nog 18 tot 24 maanden op houten vaten verder rijpt. Het resultaat is een “kleine” Amarone , die veel eerder op dronk is.

47,00
Saperavi Premium, Winery Khareba. Georgië

Deze robuuste wijn wordt gemaakt van de Saperavi druif, geteeld in de regio Kakheti, Oost-Georgië. De premium droge rode wijn heeft een rijke donkerrode kleur. Met een complexe geur van de aroma’s van kersenjam en wilde bloemen. Hij geeft een intense smaak door de rijke soepele tannines en stevige structuur. Een verrassend lange rijp-fruitige afdronk met een vleugje kruiden.  

48,50
Domaine Bousquet Malbec Reserve. Argentinië……….

Violet van kleur, bijna zwart, Malbec van topkwaliteit. Intense verfijnde aroma’s van zwart fruit en een zekere kruidigheid vormen het boeket. Een zeer evenwichtige elegante wijn deze Bousquet Malbec Reserve die zich uit in een expressie van puur fruit met frambozen, bramen en vijgen met een duidelijke noot van chocolade en een bijzondere mineraliteit. Goede zuurgraad met een soepel mondgevoel en een uitstekende structuur en lengte.

49,00
Les Lauriers des Domaines E. Rothschild Montagne

Frankrijk…………………………………………………………

70% Merlot – 20% Cabernet Franc – 10% Cabernet Sauvignon

De druiven worden manueel geoogst. De totale oogst wordt manueel gesorteerd  voordat zij in de vaten worden gelegd. De houten-, roestvrije stalen – en betonnen vaten zijn volledig thermo gereguleerd. Na ongeveer een maand van maceratie in de vaten, wordt de wijn vervolgens zorgvuldig gerijpt in Franse eiken vaten gedurende 14 maanden. Heldere, paarse kleur. De eerste neus wordt gedomineerd door aroma’s van rijpe vruchten (pruimen, kersen, frambozen). Een fijne vanille en karamel tint is een aanvulling op dit prachtige aromatische palet. Rijpe, volle smaak, met ruime tannine in een bepaalde finesse. De afdronk biedt een mooie aromatische persistentie. Deze wijn begeleidt ideaal gegrild vlees, vleesgerechten in saus of met kaasschotel.

49,00
 

Otskhanuri Sapere, Winery Khareba. Georgië

Deze Qvevri wijn wordt gemaakt van Otskhanuri Sapere, een zeer zeldzame druivensoort geteeld in Imereti Regio, West-Georgië. De wijn wordt gemaakt in de Qvevri met de traditionele Georgische bereidingsmethode. Deze werkelijk unieke wijn heeft een inktrode kleur en is mineralig, fruitig en mooi in balans. Met aroma’s van pruimen, rijpe bessen en bloesem. Hij heeft mooie smaakvolle zuren en een aangename lange afdronk.

 65,00
Hispano Suizas Bobos Bobal Tinto 100% Bobal. Spanje

Dit is het domein van een virtuoos Winemaker Pablo Ossorio. Beperkte hoeveelheid. Deze wijn wordt uitsluitend gemaakt op basis van Bobal druiven die geselecteerd zijn in oude wijngaarden (70 jaar) in een lage productiezone. Strenge selectie van de trossen. Bakken worden nadien in koelcellen gebracht gedurende 3 dagen op een constante temperatuur van – 10°. De trossen worden overgebracht in Amerikaanse eikenhouten vaten. De wijn rijpt gedurende 10 maanden in Franse eikenhouten vaten. Dieprode kleur met purperen hinten. Complexe aroma’s van rijp fruit en hout met een hint van balsamiek. Mooi evenwicht tussen de tannines en de aciditeit. Lange afdronk.

69,00
Barolo il Pilone DOCG. Italië………………………………….

Mooie granaatrode wijn met oranje tint. Aangename en intense geur met nuances van rozen en viooltjes. Droge, stevige smaakaanzet. In de smaak frisse zuren, tegelijkertijd fluweelzacht en aromatisch. Fantastisch bij vlees, wild en kaas.

79,00
Brunello di Montalcino Reniere. Italië…………………………

Intens diep robijnrode en complexe wijn. In lagen opgebouwde aroma’s van donker en rood fruit, vanille, potlood-slijpsel en tabak. Complexiteit. Subtiele tannines, kracht maar ook een zeer goede structuur. Lange en grote afdronk. Aanbevolen bij grote rijke schotels met rood vlees, lams, wild, rund met truffel. Ook bij belegen harde kaassoorten.

84,00
Amarone della Valpolicella DOC Zenato. Italië……………..

De absolute “koning” van dit gebied, gemaakt van alleen de allerbeste druiven van exceptioneel goede oogsten! Hand geoogst en geselecteerd en daarna laat men deze druiven gedurende drie maanden indrogen met als resultaat dat veel van het vocht in de druiven verdampt is waardoor de druiven dus zeer rijk aan suikers zijn. Magistrale geur- en smaaksensatie ! De Amarone heeft een imponerende elegantie met in het centrum rijp fruit en een uitnodigend bouquet. Diep robijnrood van kleur met fijne hinten van aromatische kruiden. Aan het gehemelte zijn de krachtige, warme en rijke  smaakinvloeden, van onder andere wilde kersen en chocolade, indrukwekkend!

89,00
Martillac, La Tour Grand Cru Classé de Graves. Frankrijk…………………………………………………….

Martillac behoort tot het Pessac – Léognan AOC die, naast Haut-Médoc, als enige gekwalificeerd zijn voor Napoleons “Bordeaux Wine Official Classification”. De wijn bestaat uit 60 % Cabernet Sauvignon, 35% Merlot en 5% Petit Verdot en wordt gedurende 15 tot 18 maanden gerijpt in eiken vaten. Vrij donker, te weten paars van kleur met een diepe toch frisse smaak. Een Rokerige wijn met aroma’s van kruiden en zwart fruit.

99,00